CuitChocz's Flyers

CuitChocz's Flyers

SELAMAT MELAYARI CUITCHOCZ

KELAS CUITCHOCZ

Mulai 2010 cuitchocz akan memulakan kelas coklat buatan tangan.  Kaedah yang di ajar adalah mudah dan berkesan, yang mana tidak perlukan tempat berhawa dingin.


Anda akan pelajari (hands on):
  1. Teknik membuat coklat couverture( Gred A) secara manual dan cara 'tempering' yang mudah dirumah tanpa menggunakan penghawa dingin dengan menggunakan alat2 yang mudah didapati dan murah.
  2. Cara-cara membuat 'soft filling' (seperti strawberry, mocha, blueberry, banana, pineapple, apple, dll).
  3. Cara-cara membuat ganache.
  4. Cara membuat coklat compound (coklat putih, coklat susu, coklat gelap) dengan pelbagai teknik dekorasi.  
  5. Teknik membuat lollichoc berwarna untuk mendapatkan hasil lollichoc yang cantik dan sedap.
  6. Teknik membuat oreochoc dengan menggunakan white chocolate dan milk chocolate dan teknik mewarna yang betul.
  7. Bonus untuk anda (teknik enrobing dan splitter)
  8. Cara-cara pemilihan dan penjagaan mold, cara pembungkusan.
  9. Anda akan diberikan senarai nama dan alamat pembekal dan sumber mendapatkan bahan2 coklat. 
*  yuran klas: RM250 seorang (nota, apron, peralatan disediakan + makan tengahari)

*  klas terbuka setiap hari(isnin-ahad), bermula 10pagi-4petang/hingga selesai.

*  semua produk anda akan dibawa pulang, boleh la tunjuk pada keluarga.. mesti semua seronok melihat hasil kerja tangan anda yang kreatif tu..  Sekiranya anda berminat untuk ikut klas cuitchocz, sms kpd cheq (nama dan tarikh yang anda pilih)atau call 012-2470592(cheq) 

Alamat cuitchocz: 138, Jalan utama, Taman desa mahkota, Sg. Kembong Hilir, 43500 Bangi, Selangor.